JGR Persbericht Maart 2013 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Deze maand krijgen 1700 jongens en meiden in Alblasserdam een brief toegestuurd met de vraag of zij lid willen worden van de Alblasserdamse Jeugdgemeenteraad. Deze raad is namelijk hard op zoek naar leden en is daarom een actie gestart. Op 13 maart is er een speciale openbare vergadering, waar alle geïnteresseerde Alblasserdammers voor worden uitgenodigd. In het bijzonder jongeren zijn van harte welkom.

De JGR is ontstaan in 1995 en houdt zich sinds de oprichting actief bezig met het vertegenwoordigen van de Alblasserdamse jeugd. Ook is de jeugdraad de afgelopen jaren actief geweest met het organiseren van leuke activiteiten voor jongeren tot 23 jaar.

Een aantal maanden geleden hebben een aantal leden de JGR verlaten, omdat zij prioriteit gaven aan hun opleiding of werk. Om de lege plaatsen op te vullen is de afgelopen weken achter de schermen hard gewerkt aan een plan om nieuwe leden te werven. Voorzitter van de JGR is Arnold van Heusden (23 jaar). Hij legt uit wat er in het kader van de ledenwerving georganiseerd wordt.

‘Deze maand krijgen alle Alblasserdamse jongeren een persoonlijke brief met daarin de vraag of zij lid willen worden van de JGR. Het gaat om wel 1700 jongens en meiden, dus we hopen hier zeker een aantal reacties op te krijgen! We hebben onze website een update gegeven en willen ook actiever worden op Facebook. Ten slotte is er binnenkort een open avond, waarbij iedereen die graag meer informatie over de JGR wil krijgen van harte welkom is.’

Inzetten voor jeugd
Naar wie is de JGR precies op zoek? ‘Naar iedereen die zich actief wil inzetten voor de jeugd in Alblasserdam,’ aldus Arnold. ‘Belangrijk is een open houding, interesse in anderen en binding met ons dorp. Enthousiasme en eigen initiatief worden erg gewaardeerd.’

Wat levert het op?
Wat krijg je terug voor het JGR-lidmaatschap? Arnold: ‘Het lidmaatschap van de JGR heeft mij heel veel opgeleverd. Ik heb veel nieuwe contacten opgedaan en geleerd hoe je projecten moet organiseren. Daarnaast zijn mijn communicatieve vaardigheden erg verbeterd en heb ik ervaring opgedaan met vergaderen. Reken maar dat de JGR goed op je cv staat, het is me bij een sollicitatiegesprek al een keer overkomen dat ze er naar vroegen!’

Bijeenkomst
De open avond van de JGR vindt plaats op woensdagavond 13 maart in de raadszaal van het gemeentehuis, Cortgene 2. Inloop is vanaf 20:00. Voor meer informatie, zie www.jgralblasserdam.nl.