aanplakzuilALBLASSERDAM – Het wordt op korte termijn mogelijk om in Alblasserdam gratis reclame te maken op ‘aanplakzuilen’. Dat meldt wethouder Ad Cardon. “We zetten een aantal zuilen neer in het dorp. Dit doen we in overleg met de wijkplatformen, voor zover die er zijn,” vertelt Cardon. Locaties die volgens de wethouder geschikt zijn, zijn bijvoorbeeld het Makado en  het Scheldeplein.

In principe kan iedereen gebruik maken van de borden. Cardon: “Je kunt denken aan buurtverenigingen die hun activiteit aan willen kondigen of dat Drechtwerk een poster ophangt met: ‘Je kunt hier pannenkoeken komen eten.’ We moeten gewoon even zien hoe het gaat lopen en of het werkt.”

De verwachting is dat de zuilen dit jaar nog in het Damdorp geplaatst zullen worden. De exacte hoeveelheid zuilen die geplaatst worden, is nog niet bekend.