Grote brand Baanhoek Sliedrecht 17SLIEDRECHT – Een woonhuis aan de Baanhoek in Sliedrecht heeft dinsdag 19 februari in brand gestaan. Hulpdiensten, waaronder een brandweervoertuig van Alblasserdam, rukten even voor 12.00 uur vanuit de hele regio uit om de brand te bestrijden. Omdat het lange tijd onzeker was of er nog personen in de woning waren, werden ook diverse ambulances en een traumahelikopter op de melding afgestuurd. Na zo’n drie kwartier onzekerheid, bleken de bewoner en zijn honden in veiligheid te zijn en konden de medische hulpverleners vertrekken.

De brandweer had nog wel enige tijd nodig om de brand onder controle te krijgen. Vanaf de zijkant en bovenkant werd met het water uit de aangrenzende rivier geblust. Om 14.45 uur werd door de politie gemeld dat de brand onder controle was.

De brand, roet, rook –en waterschade aan het huis is enorm. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. “Brandstichting is niet aannemelijk, maar we onderzoeken het wel. Ook andere oorzaken worden onderzocht. Bij het onderzoek maken we gebruik van de expertise van de brandweer,” aldus politiepersvoorlichter Lillian Van Duijvenbode.
Tekst en foto’s: Peter Stam.

Grote brand Baanhoek Sliedrecht 2

Grote brand Baanhoek Sliedrecht 4 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 5 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 6 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 7 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 8 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 9 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 10 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 11 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 12 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 13 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 14 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 15 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 16 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 17 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 18

Grote brand Baanhoek Sliedrecht 1 Grote brand Baanhoek Sliedrecht 3