IMG_9210 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Vijf dames uit Alblasserdam hebben maandag 28 januari het zogenoemde nulnummer van hun eigen tijdschrift ‘Jij & Ik’ in ontvangst genomen. Deze feestelijke handeling vond plaats bij sponsor en drukker Haveka in Alblasserdam. De focus van het ‘Jij & Ik magazine’ ligt op mensen met zeldzame aandoeningen. “Daarbij horen uiteraard ook alle mensen rondom de mensen met zeldzame aandoeningen zoals familie, artsen, hulpverlening, zorginstellingen en mensen zoals jij en ik. Dit blad is hierin uniek,” vertelt hoofdredacteur Joyce Schaper.

Vijf Alblasserdammers
De redactie van het nieuwe tijdschrift bestaat uit een vijftal Alblasserdammers die met elkaar gemeen hebben dat ze alle vijf zijn getrouwd, alle vijf twee kinderen hebben, alle vijf van lekker eten houden en (het belangrijkst) alle vijf het doel hebben om inzicht te bieden in soms nog onbekende materie van zeldzame aandoeningen. Joyce Schaper is hoofdredacteur, Carla Peters artdirector, Linda Groenendijk is de grafisch vormgever van het blad, Monika Boon de salesmanager en Desirée Meijer is bureaumanager. De pr wordt gedaan door Dimphi van Amen.

Onbekende een stem geven
In het tijdschrift, dat vier keer per jaar zal gaan verschijnen, worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zeldzame aandoeningen behandeld, maar ook het dagelijks leven krijgt de aandacht. In het totaal worden er per nummer honderd pagina’s gevuld. Peters vertelt: Met ‘Jij & Ik magazine’ willen we informatie over zeldzame aandoeningen op een prettige manier beschikbaar stellen en leesbaar maken. Daarnaast vinden we het belangrijk te laten zien dat deze mensen zijn zoals jij en ik. Wij willen het onbekende een stem geven met daarnaast ruimte voor tips, mode, lifestyle en beauty.”

BN-ers
In het nulnummer dat maandag door de directie van Haveka werd overhandigd, opent met een bijzonder interview met Daphne Deckers over een zeldzame ziekte die haar zoon op jonge leeftijd heeft getroffen. In alle volgende uitgave van het tijdschrift wordt geopend met een interview met een BN-er in gesprek met een persoon met een zeldzame ziekte. Het is de bedoeling dat het eerste nummer van het magazine in juni 2013 verschijnt.

Sponsors
Het nulnummer van ‘Jij & Ik’ is voorlopig gratis te bestellen via de website www.jijenikmagazine.nl. Wie nu een abonnement neemt op het blad, betaalt 15 euro voor de eerste vier nummers. “We hopen dat het magazine uiteindelijk te koop zal zijn bij de Bruna en de Primera. Tot die tijd brengen we het blad aan de man via onder meer de website en patiëntenverenigingen. Ik hoop echt dat we de oplage de komende periode kunnen vertienvoudigen. Verder zou het fantastisch zijn als bedrijven ons gaan steunen middels adverteren en sponsoring.” aldus Joyce Schaper.

Meer informatie over het blad is te vinden op de website www.jijenikmagazine.nl.

IMG_9210 [Desktop Resolutie]

IMG_9200 [Desktop Resolutie] Jij & ik Foto10 [Desktop Resolutie] Jij & ik Foto18 [Desktop Resolutie] Persfoto Jij&iK (def) [Desktop Resolutie]