IMG_8773 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – “Het is volgens mij voor het eerst in de geschiedenis dat de straten in Alblasserdam schoner zijn dan die in Molenwaard,” stelde Jacco Wesselius (CDA) dinsdagavond 22 januari tijdens de gemeenteraadscommissievergadering in het gemeentehuis in Alblasserdam. Ook de andere commissieleden waren vol lof over het strooiwerk van de gemeente Alblasserdam. Orhan Yilmaz (PvdA):  “Petje af, college: complimenten!”.

De gladheidsbestrijding was sinds 1997 uitbesteed aan HVC Netwerk uit Dordrecht. Over de dienst waren in het Damdorp veel klachten. Er zou te weinig en niet goed genoeg gestrooid en geschoven worden tijdens gladheid. Na de winter van 2010-2011 is intern het strooibeleid geëvalueerd door de gemeente. Op basis daarvan werd besloten de bestrijding van de winterse gladheid anders aan te pakken. Sinds dit jaar heeft de gemeente zelf de touwtjes in handen. Mensen van de buitendienst en de sociale dienst bestrijden nu zelf de gladheid en dat blijkt succesvol te zijn.

Polderstraat
VVD’er Freek de Gier, die zelf in de Polderstraat woont, vertelde zeer tevreden te zijn met de resultaten van het strooibeleid. De Gier: “Door de Polderstraat fietst veel schoolgaande jeugd. Voorgaande jaren was de weg slecht begaanbaar. Voor het eerst, sinds jaren, is de straat goed toegankelijk. Twee, drie keer per dag wordt en geveegd en gestrooid. Super gedaan. Complimenten!”

Vasthouden
Teus Stam (CU) hield het kort, maar als ook vol lof: “Complimenten, vasthouden zo.”. Ook de D66 bij monde van Michael van der Plaat was tevreden met het strooibeleid. Wel vroeg Van der Plaat zich af hoe het kon dat er vorig jaar ook in de kleinere straten de gladheid werd bestreden en dat nu niet meer zo is.”

Kleinere straten
Portefeuillehouder Ad Cardon, deelde mee dat hij alle complimenten door zal geven aan de mensen van de buitendienst en alle andere personen die het mogelijk maken dat de doorgaande wegen in het Damdorp goed begaanbaar zijn ondanks de sneeuwval. “En dat in de kleinere straten niet gestrooid wordt, is omdat onze mensen de handen vol hadden met de hoofdwegen. Bovendien is strooien in kleinere straten veel minder effectief, omdat daar minder wordt gereden.”

Wat vindt u?
Wat vindt u van de gladheidsbestrijding van de afgelopen weken in Alblasserdam? Laat uw mening weten via de poll rechts, bovenaan deze pagina. (niet zichtbaar als u gebruik maakt van de mobiele site!)