rechtbankALBLASSERDAM – De 50-jarige Cor S. uit Bleskensgraaf is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, voor ontucht met jonge meisjes uit onder andere Alblasserdam. Ook komt S. vijf jaar lang onder toezicht te staan van de Reclassering: de rechter is bang dat de Bleskensgraver opnieuw in de fout gaat. Tegen Cor S. waren acht aangiften gedaan, waarvan twee zaken zijn verjaard.

Kerk
De kerk in Alblasserdam waar de man naartoe ging, wist al jaren van de aanrandingen af. In 2005 sprak de kerkenraad met de verdachte over een behandeltraject. Na een nieuwe melding stapte de kerk vervolgens naar de politie. De verdachte liet tijdens de zitting weten dat hij veel spijt heeft van zijn daden en dat hij elke straf en behandeling nederig zal ondergaan. De man werd in augustus opgepakt.

Volstrekt niet geoorloofd
De rechter stelde: “U had als ouder persoon zich moeten realiseren dat uw handelen volstrekt niet geoorloofd was. Het mag als algemeen bekend worden verondersteld dat dergelijke feiten een enorme impact op de slachtoffers hebben en tot langdurige psychische schade kunnen leiden. Zeker als het jonge meisjes betreft zoals in deze zaak. Gelet op de frequentie van het handelen en de duur van de periode waarin het een en ander zich heeft afgespeeld is de rechtbank van oordeel dat een gevangenisstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk passend is.”

Cor S. heeft net als het Openbaar Ministerie veertien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan. Tekst: Rijnmond.nl