de hellingen alblasserdam [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Waar een klein dorp groot in kan zijn, dat moeten het college van burgemeester en wethouders en de ontwikkelaar AM in 2006 gedacht hebben. Toen werd namelijk de verkoop gestart van het appartementencomplex De Hellingen in Alblasserdam. Een gedurfd plan met totaal 203 woonappartementen op een oude scheepswerf (Verolmewerf). De malaise op de woningmarkt heeft wel zijn wissel getrokken op dit plan en heeft tot recent de woningmarkt voor appartementen behoorlijk beïnvloed in Alblasserdam. 

Goede moed
Nu op de laatste dag van 2012 zijn bijna alle woningen verkocht. Er is alleen nog een klein aantal appartementen te huur. De betrokken makelaar Ruud Remans van Veldhoen & Romeijn heeft altijd goede moed gehouden op een goede afronding, maar dat deze pas na 2012 zou komen had ook hij niet kunnen vermoeden.

Ruim wonen
Remans vertelt: “We hebben nog tien appartementen te huur. Deze woningen zijn geschikt voor bijvoorbeeld starters die geen woning kunnen betalen, maar wel samen met een vriend of vriendin in een ruim appartement wil wonen.”

Drie gebouwen
De 203 appartementen van De Hellingen zijn verdeeld over drie haaks op elkaar staande gebouwen: De Boeg, Het Dek en De Spiegel. Alle appartementen liggen aan of dichtbij het water. Onder het gebouw ligt een parkeergarage voor de bewoners. Voor de energievoorziening van de appartementen wordt warmte-/koudeopslag (wko) toegepast.

Type C4 Hellingen 012 [Desktop Resolutie]