VuurwerkactieALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam houdt in samenwerking met McDonald’s dit jaar voor de tiende keer een vuurwerkactie. Op woensdag 2 en donderdag 3 januari kan bij diverse inzamelpunten vuurwerkafval worden ingeleverd. Voor elke volle zak deelt McDonald’s Alblasserdam een hamburgerbon uit. De bonnen kunnen tot en met zondag 6 januari 2013 worden ingeleverd.

Inzamelpunten
– McDonald’s (Kelvinring 46)
– Scheldeplein
– Parkeerplaats bij Bas van der Heijden
– Parkeerplaats achter het gemeentehuis

Vuurwerk
De gemeente vraagt aandacht voor het feit dat het verboden is om vóór 31 december 10.00 uur of nà 1 januari 02.00 uur vuurwerk af te steken of bij zich te hebben. Mensen die toch vuurwerk afsteken of bij zich hebben kunnen worden aangehouden door de politie. Jongeren tot achttien jaar die worden aangehouden worden verwezen naar Halt Zuid-Holland Zuid. Door Halt Zuid-Holland Zuid worden taakstraffen opgelegd.