prullenbak opgeblazenALBLASSERDAM – Het afgelopen weekeinde zijn opnieuw drie afvalbakken gesneuveld door vuurwerk in Alblasserdam. Een hondenpoepbak en een prullenbak langs de Plantageweg werden opgeblazen en ook van een bak in de wijk Kinderdijk bleef weinig over. Met de nieuwe vernielingen is het schadebedrag door vernielingen aan gemeentelijke eigendommen weer gestegen met meer dan duizend euro. Aan het begin van de maand december bleek dat er in zo’n twee maanden tijd voor 2400 euro was vernield met vuurwerk in het Damdorp. Uit de meldingen van de politie blijkt dat Alblasserdam het hoogste aantal meldingen van de regio Zuid-Holland Zuid heeft qua overlast van vuurwerk.

Net na het vernielen van de prullenbak aan de Plantageweg heeft een getuige in de nacht van zondag op maandag 17 december twee personen zien wegrennen richting de Kalmoes. Heeft u meer informatie over de daders? Geef dit dan door aan de politie via 0900-8844 (en bij heterdaad 112). Pas als de daders gepakt zijn, kan de ontstane schade verhaald worden op de vernielers. Foto: Rob Vroegh.