IMG_5527 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De emoties liepen vrijdagavond 14 december hoog op bij ‘De Postduif’ aan de Randweg in Alblasserdam. Het jongerenwerk had een vuurwerkongeluk in scene gezet. Gespeeld werd dat bij Jordi Verschoor (15) uit Alblasserdam tijdens het afsteken van vuurwerk achter het pand van het Jongerenwerk een strijker in zijn hand was geklapt. Doordat de hand en oogkas van Jordi vooraf goed waren bewerkt, leken de verwondingen echt. De Alblasserdamse jongeren trapten er dan ook massaal in.

Met een politieauto werd het slachtoffer richting het ziekenhuis gereden. En de Alblasserdamse jongeren? Die bleven in paniek en geëmotioneerd achter. Bij de meiden zat de schrik er zo erg in, dat tranen niet te bedwingen waren. De jongens recapituleerden buiten: “Ik zei het toch, je moet niet fucken met vuurwerk. Heel z’n hand en gezicht ligt open man. Dit is echt erg.” Een ander stelde: “We moeten zijn ouders bellen. Daarna gaan we gelijk naar het ziekenhuis.”

Beter dan een foldertje
Net toen de plannen om met zijn allen naar het ziekenhuis te gaan, rond waren, kwam een lachende Jordi weer binnen. Aroud Van Rijnsoever van het Jongerenwerk Alblasserdam lichtte vervolgens de stunt toe: “We vinden het belangrijk dat jullie weten wat voor gevolgen het gebruik van illegaal vuurwerk kan hebben. Met alleen het geven van een foldertje, komen we niet zo ver. Vandaar dat we vanavond een wat onorthodoxe methode hebben gebruikt.”

Verborgen camera’s
De jongeren zelf konden de actie achter gezien, hetzij bij sommige met enige moeite, waarderen. De hele actie is opgenomen met diverse verborgen camera’s in het pand. Binnenkort zal het resultaat hiervan online gezet worden. De stunt is onderdeel van de vuurwerkcampagne die afgelopen week werd gestart. De Alblasserdammers Martijn de Hoop, Delano Verveer, Jordi Verschoor en Amin Lazrek, vier leerlingen van het Willem de Zwijger College in Papendrecht, lopen stage bij het Jongerenwerk in Alblasserdam en hebben hun schouders onder het project gezet.

IMG_5510 [Desktop Resolutie]

IMG_5511 [Desktop Resolutie] IMG_5519 [Desktop Resolutie] IMG_5522 [Desktop Resolutie] IMG_5524 [Desktop Resolutie] IMG_5525 [Desktop Resolutie] IMG_5527 [Desktop Resolutie] IMG_5528 [Desktop Resolutie]