ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdag 4 december tweeënhalf uur lang gecontroleerd op snelheid. Dit gebeurde van 14.00 tot 16.30 uur  op de Rijnstraat in Alblasserdam. Slechts één persoon werd betrapt op te hard rijden. Hij reed zeventig kilometer per uur, op een weg waar vijftig is toegestaan en kreeg hiervoor een bon. De andere gemeten snelheden van de verkeersdeelnemers, lagen tussen de dertig en 52 kilometer per uur.

Behalve voor snelheid, werd er nog één boete uitgeschreven. Die was voor een persoon die niet handsfree belde, maar intussen wel een voertuig bestuurde.

De resultaten zijn opvallend, omdat vanuit de buurt meerdere klachten binnenkwamen over levensgevaarlijke situaties, die gecreëerd zouden worden door hardrijders. Ook tijdens het uitgaan van de scholen die in de buurt van deze weg staan. De controle werd bewust tijdens het uitgaan van de school gehouden.

Foto: archieffoto Peter Stam.