ALBLASSERDAM – Sinds de Oost- en West-Kinderdijk in Alblasserdam zijn afgesloten wegens werkzaamheden, klagen diverse bewoners uit de wijk Kinderdijk in Alblasserdam steen en been over veel te hard rijdende voertuigen door hun wijk. “Het is levensgevaarlijk. Ze verlenen geen voorrang bij de zebrapaden, remmen niet af bij scholen en racen in volle vaart door naar de dijk,” vertelt één van de wijkbewoners, die zijn beklag heeft gedaan bij de gemeente. De politie zal, mede naar aanleiding van de klachten de komende weken extra toezien op snelheid in de wijk.

Wijkagent Jan-Peter de Vreede kondigde maandag 3 december via Twitter aan: “In verband met de werkzaamheden op het dijklint Oost/West-Kinderdijk in Alblasserdam, controleert de politie op onder andere de Rijnstraat en Van Hogendorpweg.” De controles zullen vooral gericht zijn op snelheid.

De buurtbewoners zijn blij met de maatregel. “Het liep de afgelopen dagen echt de spuigaten uit. We hopen dat op deze manier mensen weer gaan nadenken over hun rijgedrag. Er wonen namelijk veel jonge kinderen in deze buurt en je moet er toch niet aan denken dat een onverlaat een kind aanrijdt?”