ALBLASSERDAM – De eerste honderd inwoners die na pakjesavond oud elektrisch speelgoed of andere apparaten inleveren bij de Milieustraat in Hendrik-Ido-Ambacht, ontvangen een uniek Wecycle-sleetje. Tevens maken inleveraars kans op een familiebox hotelovernachting. De gemeente Alblasserdam vindt het belangrijk dat iedereen recyclet en werkt daarom samen met Wecycle. Duurzaamheid is een prioriteit van de gemeente.

Afvalscheiding speelt hierbij een belangrijke rol. Door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden bij de Milieustraat optimaal worden gerecycled. Elektrische apparaten worden voor 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%.

De Milieustraat op de Crezeepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht is open van ma-za van 9.00-16.30 uur. De Sint-Wecycle actie loopt van 5 tot en met 21 december. Voor meer informatie: www.wecycle.nl.