ALBLASSERDAM – De vrijwilligers van Stichting de Groene Long gaan op zaterdag 24 november wilgen knotten in de griend aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Dit wordt, nu de blaadjes weer vallen en zijn gevallen, weer nodig. “De griend heeft op dit moment de hoogste prioriteit. Ook de jonge aanplant in Park Huis te Kinderdijk en nieuwe aanplant in het Lammetjeswiel staan op de lijst. Als we tijd over hebben gaan we de andere stukken afmaken en aanpakken,” aldus Cees van Leeuwen, secretaris van de stichting.

De vrijwilligers verzamelen zich zaterdagochtend rond 08.30 uur bij de griend. Na een wakkermakend ‘bakkie’ en het doornemen van de veiligheidsprocedures gaan de natuurliefhebbers aan de slag. Rond 10.30 uur is er een sociale pauze om bij te kletsen en de voortgang te bespreken. Na afloop wordt geëindigd met een traditionele lunch.