ALBLASSERDAM – Het inrichtingsplan voor de openbare ruimte rondom de ‘brede school’ aan de Mesdaglaan in Alblasserdam wordt op maandag 26 november 2012 van 19.30 tot 21.30 uur besproken. Dit gebeurt tijdens een inloopavond voor geïnteresseerden in de raadszaal van het gemeentehuis. Iedereen is daarbij van harte welkom. De nadruk ligt tijdens de bijeenkomst op de oversteekplaatsen aan de Plantageweg en de Rembrandtlaan.

Afgelopen tijd heeft afstemming plaatsgevonden met Werkgroep Schoolzicht over de invulling van de parkeerplaatsen, inclusief oversteek aan de Plantageweg. Vervolgens is het inrichtingsplan voor de openbare ruimte rond de Brede school Mesdaglaan globaal uitgewerkt. Deze uitwerking kunt u bekijken tijdens de inloopavond. Bij de inloopbijeenkomst bent u in de gelegenheid om, binnen de aangegeven tijd, binnen te lopen wanneer u dat wilt. Voor vragen of meer informatie zijn ambtenaren van de gemeente Alblasserdam aanwezig.

Brede school
Op de plaats waar tot voor kort het oude gebouw van Het Palet stond, wordt een ‘brede school’ gerealiseerd. Het gaat om een nieuw schoolgebouw voor de hoofdlocatie van de Ds. Joannes Beukelmanschool, samen met dagopvang voor gehandicapten door Stichting Adullam en peuteropvang door Stichting Peuterspeelzaal Kiekeboe. De Beukelmanschool zal op die locatie veertien permanente en twee tijdelijke groepen leerlingen huisvesten. Adullam zal ongeveer 1.200 m² vloeroppervlakte bebouwen en Kiekeboe circa 70 m². Naar verwachting zullen de bouwactiviteiten in 2013 starten en wordt het project in 2014 opgeleverd.

Deel dit bericht via...