ALBLASSERDAM – Zo’n vijftig mensen hebben zaterdag 17 november in Alblasserdam hun fietsverlichting laten controleren en repareren. Dit gebeurde in een mobiele stand van de Alblasserdamse afdeling van de Fietsersbond ter hoogte van de Ieplaan. Van 10.00 tot 16.00 uur konden fietsers terecht om hun rijwiel te laten checken door acht vrijwilligers van de Fietsersbond. Ook verkeerswethouder Verheij liet zijn fiets nakijken. Na de controle mochten de bezoekers op de foto met op de achtergrond de Franse berg Mont Ventoux.

De meeste fouten werden geconstateerd in de bedrading. Maar ook lekke en lege batterijen werden vervangen en bij sommige fietsen bleek de verlichting zo slecht, dat er nieuwe lampen nodig waren.

De controle en eventuele reparatie was gratis, de materiaalkosten  waren voor de aanbieder van de fiets. De actie werd voor de vijfentwintigste keer gehouden en had dit jaar als motto: “Ik wil je zien!”. De Fietsersbond werkt met deze campagne samen met diverse organen voor de verkeersveiligheid; de materialen werden beschikbaar gesteld door Bike Totaal Philip de Koning.