ALBLASSERDAM – De vier mensen die afgelopen weekeinde op de kruising Edisonweg/Grote Beer in Alblasserdam werden opgepakt, omdat ze verdacht werden van een poging tot diefstal aan de Oost-Kinderdijk, zijn zonder strafvervolging vrijgelaten. Wel is er een hartig gesprek geweest, meldt politievoorlichter Loek Houtepen van de Politie Zuid-Holland Zuid. Een persoon meldde in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 november dat personen bezig waren met de diefstal van een steiger.

Niet veel later werden drie mannen van 19 uit Rotterdam en een 18-jarige vrouw uit Alblasserdam aangehouden. Bij het verhoor bleek echter dat de vier niet uit waren op diefstal. “Het ging, zo bleek later, om baldadigheid. In dat opzicht hebben zij zich dus wel misdragen en we hebben een hartig gesprek daarover gevoerd. Na overleg met de officier van justitie is besloten om niet over te gaan tot vervolging, want we gaan geen straf geven voor iets dat mensen niet hebben gedaan. Zo eerlijk moeten we ook zijn. De vier zijn dus vrijgelaten zonder strafvervolging,” aldus Houtepen van de politie.

Het door de politie meegenomen voertuig is inmiddels ook weer terug bij de eigenaar.