BLESKENSGRAAF – Een beschonken man van 55 uit Noordeloos is maandagavond 12 november te water geraakt met zijn auto in Bleskensgraaf. Dit gebeurde ter hoogte van de Meulenbroek. Omdat lange tijd onduidelijk was of en hoeveel personen nog in het zinkende voertuig zaten, werden diverse brandweerkorpsen, ambulances, politie-eenheden en een traumahelikopter gealarmeerd. Een jongeman dook nog voor het arriveren van de hulpdiensten het water in om te checken of er nog mensen in de auto zaten.

Het voertuig bleek leeg. De man heeft bij buurtbewoners een droog stel kleren te leen gekregen.

De bestuurder van het voertuig was op eigen kracht uit de auto gekomen en verder gaan lopen richting het dorp. Onderweg kwam hij hulpverleners tegen. Na een check door ambulancepersoneel heeft de politie de man laten blazen. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en is meegenomen naar het bureau. Na de conclusie dat er inderdaad geen personen meer in het voertuig zaten, vertrokken de hulpdiensten. Een berger heeft de auto uit het water gevist en meegenomen.

Update: Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat de man een alcoholpromillage van 1,8 promille had, ruim drie keer meer dan is toegestaan. Hij heeft een proces verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.