PAPENDRECHT – Een 46-jarige automobilist uit Almkerk is donderdagavond 1 november met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom gereden. De brandweer moest er aan te pas komen om het dak van de wagen te knippen, zodat het slachtoffer op een plank uit de auto gehaald kon worden. Het ongeval gebeurde even na 18.00 uur op de Rondweg N3 bij Papendrecht. De man vertelde dat hij onderweg naar huis zich niet lekker voelde. Hij wilde een slok drinken nemen maar kreeg waarschijnlijk een black-out. Op de Papendrechtsebrug raakte de auto van de man de vangrail en na de brug stuurde de 46-jarige plotseling naar rechts en botste tegen een boom.

Omdat de man mogelijk rug/nekletsel had opgelopen, werd behalve een ambulance ook de brandweer gealarmeerd. De brandweerlieden hebben met een speciale schaar het dak van de auto geknipt, waarna er ruimte ontstond om de man op een plank uit het voertuig te halen.

Het slachtoffer had last van zijn linkerbeen en onderrug en is per ambulance naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Tekst en foto’s: Peter Stam. Kijk op www.papendrechtsnieuws.nl voor meer foto’s.