ALBLASSERDAM – Een 24-jarige Alblasserdammer, met een, volgens de politierechter ‘enorm strafblad’ is vrijdag 19 oktober in de rechtbank van Dordrecht veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het beledigen en bedreigen van twee politieagenten. Daarnaast kreeg de man tweehonderd euro boete voor het bezitten van een dolkmes. Omdat D. L. een aantal keer eerder de fout inging en hij nog in de proeftijd zat van zijn vorige overtredingen, kreeg de Alblasserdammer zijn toen voorwaardelijke werkstraf van 28 uur, nu alsnog opgelegd.

Bedreiging en belediging
“Als ik je tegenkom, snij ik je strot door. Jullie zijn een stelletje kankerlijers,” zou L. op 21 juni tegen een agent en iemand van de marechaussee geroepen hebben. Zelf wist de Damdorper zich weinig meer te herinneren van die avond. “Ik was dronken. Het zou best kunnen dat ik dit geroepen heb, maar ik weet dat niet meer,” verklaarde de twintiger.

Mes
Tijdens zijn aanhouding vonden agenten een mes van 21 centimeter in zijn broekzak. Dat werd in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vindt dat het om verboden wapenbezit gaat. De Alblasserdammer zag dat anders: “Dat gebruik ik voor mijn scooter als gereedschap,” stelde L. Zijn advocaat vond het overdreven om het bezit van dit mes als verboden wapenbezit te zien. “Dit is waarachtig geen groot ding. Het gaat om een uit de kluiten gewassen aardappelschilmesje”

Eis
De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van drie weken, een geldboete van 500 euro, twee weken cel voor de tenuitvoerlegging van de eerdere voorwaardelijke straf en een verlenging van de proeftijd van een andere straf.

Uitspraak
De rechter deed direct uitspraak. “U heeft een enorm strafblad en de reclassering is klaar met u, omdat u nauwelijks meewerkt. Ik geef u een werkstraf van veertig uur en een boete van tweehonderd euro. Daarnaast wordt uw proeftijd verlengd en krijgt u een werkstraf van 28 uur omdat u opnieuw de fout in bent gegaan.”