ALBLASSERDAM – Verdachte personen moeten in rechtbankverslagen met voor –en achternaam genoemd worden. Dat vinden 404 lezers van deze site. Anderhalve dag konden bezoekers van Alblasserdamsnieuws.nl hun mening kenbaar maken via een zogenoemde ‘poll’. 1126 mensen gaven antwoord op de vraag: ‘Hoe moet deze website omgaan met namen van verdachten in rechtbankverslagen?’.

Voor -en achternaam
36 procent van het aantal stemmers vindt dat verdachten bij voor –en achternaam genoemd moeten worden. Omgerekend gaat het hier om 404 mensen met deze mening.

Naam en letter
29 procent van het aantal stemmers vindt dat het noemen van een voornaam en het noemen van de eerste letter van de achternaam een goede optie is. Omgerekend gaat het om 322 mensen met deze mening.

Eerste letters
25 procent van het aantal stemmers geeft de voorkeur aan het noemen van alleen de eerste letter van de voor –en achternaam. Omgerekend gaat het om 285 mensen met deze mening.

Alleen leeftijd
10 procent van de stemmers vindt het noemen van alleen de leeftijd voldoende. Omgerekend gaat het om 115 mensen met deze mening.

Beslissing
De redactie neemt de komende dagen deze uitslag in beraad en zal komende week beslissen hoe verdachten in het vervolg worden aangeduid in rechtbankverslagen. Om een zorgvuldige beslissing te kunnen nemen, kan het zijn dat uw mening van belang is. Als u uw stem wilt toelichten, staat het u uiteraard vrij om hieronder een reactie te plaatsen. Een goede discussie zorgt wellicht voor nieuwe, dan wel betere inzichten.

Alle stemmers dank voor het meedenken!

Deel dit bericht via...