ALBLASSERDAM – De Historische Vereniging West-Alblasserwaard verzorgt Op woensdagavond 10 oktober een lezing in de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam. Piet den Hartog uit Vianen vertelt over historische boerderijen in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. Aanvang: 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Piet den Hertog werkt als bouwhistoricus bij Bureau Helsdingen te Vianen en houdt zich in het dagelijkse leven bezig met het onderzoeken van en het advieswerk over monumenten. Hij heeft zich gespecialiseerd in de historische boerderijen met name in het Groene Hart en in de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden in het bijzonder.

In zijn lezing zal hij ingaan op de bouwwijze van historische boerderijen in met name Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. De aanleiding voor deze lezing is tweeledig. Door de werkgroep van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard  is een inventarisatie uitgevoerd naar de historische boerderijen in Alblasserdam. In opdracht van het Waterschap vanwege de dijkverzwaring is door Boerderij & Erf een inventarisatie uitgevoerd aan alle bebouwing (waaronder vele boerderijen) in onder andere Nieuw-Lekkerland.

De historische boerderijen zullen worden toegelicht aan de hand van foto’s uit deze inventarisaties. In de lezing zal eveneens aandacht worden geschonken aan de resultaten en het vervolg van deze onderzoeken.

Deel dit bericht via...