ALBLASSERDAM – Een zevental vrijwilligers heeft zaterdag 6 oktober zo’n twintig (ex) kankerpatiënten in de watten gelegd. Dit deden zij in het gebouw van de Alblasserdamse IJsclub aan de Kortlandse Kade. De verwendag werd georganiseerd door pedicure Saskia Jongeneel van Feetpleasure uit Alblasserdam. Mensen konden hun nagels laten doen, make-up laten aanbrengen, hun haren laten verzorgen en er waren reiki/massages. Na het eten van gesponsorde pannenkoeken werd een potje bingo gespeeld, waarbij leuke prijzen te winnen waren.

Leuk
“Voor mij was het echt een verrassing. Ik heb genoten,”  vertelde deelneemster Jolanda van Rijswijck uit Dordrecht na afloop. “Ik las over het initiatief in het AD. Ik heb dagen gewacht voordat ik besloot toch te gaan. Van die keuze heb ik achteraf gezien geen spijt. Ik vind het zo leuk dat zoveel mensen zich hiervoor inzetten.”

Bruiloft
Voor Jolanda kwam het overigens extra goed uit, dat haar haar extra goed werd verzorgd. “Ik heb morgen een bruiloft in Limburg. Voor mij is het, door mijn ziekte, lastig om iets boven mijn schouders te doen. Mijn haren opmaken is dus lastig. Gelukkig is dat nu  voor me gedaan. Ik ben er helemaal blij mee.”

Sponsoren
De dag werd mogelijk gemaakt door uiteraard de vrijwilligers, maar ook door de sponsoren. Dit jaar werd de verwendag gesponsord door de DA, Hotel van Krimpen, ’t Kaasmes, bakker De Heer, Fiore Bloemen en Kees Bloemen, Headmaster en de IJsclub.