ALBLASSERDAM – Een kapotte wiellager van een vrachtwagen heeft vrijdagavond 5 oktober een kleine brand veroorzaakt. Rond 20.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand bij de Edisonweg in Alblasserdam. Ter plaatse bleek dat de voorste as van de oplegger van de vrachtwagen oververhit was. De brandweer heeft de as met water gekoeld.

De Belgische chauffeur kwam er op de A15 achter dat er wat mis was met zijn wagen. De Belg nam bij Alblasserdam de afslag en ging op zoek naar een monteur of garagebedrijf bij bedrijventerrein Nieuwland. De chauffeur belandde echter op de Edisonweg. Toen hij vlammen bij zijn wiel zag, is hij direct gestopt en heeft hij het alarmnummer gebeld. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen al gedoofd. Wel bleek de as nog oververhit te zijn. Deze is gekoeld. Foto’s: Pieter van den Berg en Kristiaan Terlouw.