ALBLASSERDAM – De politie heeft vrijdagavond 5 oktober twee personen aangehouden. Rond 22.40 uur kreeg de meldkamer een telefoontje dat er bij horecagelegenheid ‘Wapen van Alblasserdam’ gevochten zou worden. “Er was een schermutseling tussen twee personen. Één 25-jarige man uit Papendrecht viel daarbij een ander persoon lastig. De ‘lastigvaller’ werd in afwachting van de politie door omstanders bedwang gehouden. Op dat moment raakte  hij korte tijd buiten kennis.” vertelt persvoorlichter Gijs van Nimwegen van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Besloten werd om twee ambulances, een aantal politie-eenheden en een traumahelikopter op de melding af te sturen.

Openbare dronkenschap
Toen bleek dat de Papendrechter niet meer buiten kennis was, werd één ambulance en de traumahelikopter afbesteld. De betreffende persoon ging er, toen hij nagekeken zou worden door ambulancepersoneel te voet vandoor. Niet veel later wisten agenten de man aan te houden op verdenking van openbare dronkenschap. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Dordrecht. Zaterdag 6 oktober is hij na verhoor weer heengezonden.

Openstaande boetes
Rond hetzelfde tijdstip werd ook een tweede persoon aangehouden. Deze 32-jarige man uit Alblasserdam was in gezelschap van de 25-jarige Papendrechter. Toen de politie vroeg wie hij was, bleek dat de man nog zeven boetes open had staan voor een bedrag van in het totaal 2650 euro. “Dan kan hij kiezen: of betalen of zitten. Betalen kon hij niet, dus mocht hij gelijk mee. Hij zit nog vast,” aldus van Nimwegen.

 

Deel dit bericht via...