ALBLASSERDAM – De muziekvereniging OKK uit Streefkerk en Excelsior uit Alblasserdam trakteren zaterdag 6 oktober op een muzikale avond. Het optreden vindt plaats in de Elthetokerk aan de Blokweerweg 22 in Alblasserdam. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Excelsior nodigt jaarlijks een andere muziekvereniging uit om samen muziek te maken.

Dit jaar is OKK de gast. De fanfare van OKK staat sinds 2008 onder leiding van Ivo Kouwenhoven. Dit orkest bestaat uit 35 leden. Op het programma staan onder andere Antarctica van Carl Wittrock en Pirates of the Caribbean van Klaus Badelt.

Twee orkesten
Excelsior treedt met twee orkesten naar voren: de Beginnersband én de Harmonie. Beide staan onder leiding van Dick Hesselink. De Beginnersband bestaat uit vooral jeugdige leden die eigenlijke geen beginners meer genoemd mogen worden. Zij spelen onder andere Concerto d’Amore van Jacob de Haan en Whenever, Whereever van Shakira. De avond wordt afgesloten door de Harmonie, dat met ruim vijftig leden tot één van de grotere van de omgeving behoort.

Afwisselend
Het programma is afwisselend met zowel dramatiek als vrolijkheid. Gespeelde stukken zijn onder andere het aangrijpende Hymn to the Fallen van John Williams, Melting the Ice van John Evenepoel en een swingende Medley van nummers van Madonna. Muzikaal een heel afwisselend programma.

Inloop
In de pauze en na afloop is er gelegenheid om samen over muziek te praten; onder het genot van koffie, thee, frisdrank en dergelijke. De zaal is vanaf 19.15 uur open. Iedereen is van harte welkom.