ALBLASSERDAM – De brandpreventieweken in ‘Drechtsteden Noord’ (Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam) gaan dinsdag 9 oktober van start. Tijdens deze weken staan dit jaar de leerlingen van de basisscholen centraal. Op basisschool Het Palet in Alblasserdam zal de brandweer lessen verzorgen. Er wordt daarbij aandacht geschonken aan het maken van een vluchtplan en de noodzaak van aanwezigheid van rookmelders. Ook laat de brandweer zien hoe kinderen hun eigen en andermans veiligheid kunnen vergroten. Verder wordt door de kinderen een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne.

Demonstratie
Op vrijdag 19 oktober geeft de brandweer vanaf 13.00 uur voorlichting bij Hornbach in Alblasserdam. De uitleg gaat over bijvoorbeeld het plaatsen en onderhouden van rookmelders, blusdekens en brandblussers. Daar vindt ook een demonstratie ‘vlam in de pan’ plaats.

Bibliotheken
In de bibliotheken van Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam stelt de brandweer folders en posters over brandveiligheid en brandpreventie beschikbaar.