ALBLASSERDAM – Sinds twee weken moeten mensen die hun inkopen doen bij supermarkt Bas van der Heijden in Alblasserdam, hun boodschappentassen tijdens het afrekenen op de band leggen. Dat blijkt voor sommige winkelende mensen zo’n groot probleem, dat er met regelmaat onenigheid ontstaat in de winkel. Vrijdag kwam het zelfs voor dat een persoon zijn boodschappen liet staan en boos de zaak uit liep. Het meest gehoorde bezwaar is dat mensen zich behandeld voelen als een dief.

Volgens woordvoerder Aldo Breed, namens Bas van der Heijden, is de controle bedoeld om de efficiëntie voor de kassamedewerkers te vergroten. “We hebben het allemaal toch wel eens gehad? Dat er nog een klein product, tijdens het afrekenen, per ongeluk in de wagen blijft liggen. Door alles op de band te leggen, is voor onze medewerkers veel makkelijker te zien of er niets meer in de wagen ligt. Ik zeg maar zo: alles op de band, niks aan de hand.”

Dat mensen er een probleem van maken, vindt Breed vreemd: “Het staat bij de ingang van de winkel aangekondigd en ook bij de kassa hangt een aantal kaarten. Bovendien hoeven privétassen niet op de band. Het gaat puur om de boodschappentassen en de inhoud van de winkelwagen. Ik snap niet dat daar zo’n probleem van gemaakt kan worden.”

De methode is een aantal weken getest en wordt voorlopig het beleid bij de Alblasserdamse supermarkt. Foto: Google Earth.

Deel dit bericht via...