ALBLASSERDAM – Met het voorlezen uit een zelfgeschreven miniboek, heeft burgemeester Bert Blase van Alblasserdam vrijdag 21 september de tentoonstelling over het tachtigjarige bestaan van Ford Wensveen geopend. Hij deed dit in de bibliotheek aan de Ieplaan in het Damdorp. Vele oude familie -en bedrijfsfoto’s, advertenties en andere historische zaken zijn vanaf heden daar te zien. Het geeft een goed beeld van de historie van het bedrijf, maar ook van het dorp en de tijd waarin het één en ander plaatsvond.

De burgemeester kwam, samen met huidig directeur Nico Treure van Wensveen, aan in een tachtig jaar oude Ford. Na het voorlezen van het boekje, zo klein als een luciferdoosje en met de titel ‘Familiezaken’, werd de tentoonstelling geopend en werden de boekjes uitgedeeld. In slechts vijfhonderd woorden is het Blase gelukt om een beeldend en voor Alblasserdam kenmerkend verhaal te schrijven over drie generaties in een familiebedrijf. Door de ogen van een vrouw wordt het leven van drie generaties verteld, dat van haar vader, man en zoon. De naam van het bedrijf en de verteller komen niet in het boekje voor, maar het mag duidelijk zijn dat Nelly Wensveen, de dochter van Nico Wensveen, de familiegeschiedenis vertelt.

De tentoonstelling is de komende weken te bezichtigen in de bibliotheek. Foto’s: Cees van Homoet, Thea de Jong en Peter Stam.