ALBLASSERDAM – De 16-jarige Stefan Pullen uit Alblasserdam  heeft tijdens de internationale slagersvakwedstrijden van Slavakto een bijzondere prestatie neergezet. Het gebraden gehakt en de tortilla’s van de leerling-slager werden maandag 17 september namelijk bekroond met ‘Goud, met ster’. Vrij vertaald, betekent dit: de top van de top qua kwaliteit en smaak. Volgens de vakjury is daarmee aangetoond dat de ambachten van de jonge Alblasserdammer tot de beste van Nederland behoren. Zijn baas is trots op hem: “Hij is nèt zestien en weet nu al zo hoog te scoren. Het is bij mijn weten behoorlijk uniek om op alle facetten zo goed te scoren,” vertelt Kees-Joost Verhoeven, van Chateaubriand Verhoeven uit Groot-Ammers.

De Internationale Slavakto Vakwedstrijden staan volgens Verhoeven bekend als de meest prestigieuze in slagersland: “De jury heeft de producten zeer kritisch beoordeeld op onder andere smaak, kleur, uiterlijk en mondgevoel. Deze criteria hebben alles te maken met hoe de consument de producten waardeert.”

En wat het geheime recept nu exact is? Dat houdt Stefan een beetje in het midden. “Gewoon goed je best doen, goede ingrediënten gebruiken en zorgen dat je van die ingrediënten niet te veel en niet te weinig gebruikt.”

De komende weken zijn de bekroonde ambachten van de 16-jarige Damdorper te koop bij de slagerij in Groot-Ammers. De winkel met de naam Chateaubriand (vernoemd naar een runderbiefstuk) is te vinden aan de Margrietstraat.