Verkoopadviseur Pieter Dave Kroon van Toyota Schouten overhandigt de Toyota Prius aan wethouder Peter Verheij. Foto: Toyota Schouten.

ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij van Verkeer en Vervoer heeft maandag 17 september een Toyota Prius Plug-in bij automobielbedrijf Schouten aan de Kelvinring in Alblasserdam gehaald. Een week lang zal de wethouder gebruik maken van deze energiezuinige en deels elektrische auto. “Ik blijf het gebruik van allerlei vormen van duurzaam vervoer benadrukken. Zelf fiets ik veel en maak ik zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. En nu mag ik ook nog gaan uitvinden hoeveel CO2 je in een week kan besparen met elektrisch rijden,” aldus Verheij.

De activiteit staat in het teken van de Europese mobiliteitsweek. Samen met wethouder Veerman zal Verheij de komende week bij activiteiten te vinden zijn in Alblasserdam om daar duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen.

Fietscontrole
Op het Wilgenplein konden bezoekers van de weekmarkt op maandag tussen 10.00 en 16.00 uur hun fiets laten controleren. Wethouder duurzaamheid Sjoerd Veerman liet zijn eigen fiets maandagochtend om 10.30 uur checken. Tevens spoorde hij voorbijgangers aan het formulier in te vullen waarmee zij een Mio Cyclo 300 Benelux fietsnavigatiesysteem konden winnen.

Bezoek basisschool Het Palet
De jeugd krijgt ook volop aandacht tijdens de mobiliteitsweek. De groepen 5, 6 en 7 van scholen uit de hele regio kregen een leuke les over veilig fietsen. Een van de scholen uit Alblasserdam die meedeed, is Het Palet. Wethouder Peter Verheij sloot maandag 17 september om 12.30 aan bij de gastles over duurzame mobiliteit die daar werd verzorgd. “Want,” zegt de wethouder, “de jeugd is de toekomst.”

Officiële ingebruikname e-laadpalen
Op woensdag 19 september om 13.00 uur neemt wethouder Sjoerd Veerman het nieuwe oplaadpunt voor elektrische auto’s achter het gemeentehuis van Alblasserdam officieel in gebruik. U ontvangt hierover een apart persbericht.