BLESKENSGRAAF – De politie heeft een 49-jarige man uit Bleskensgraaf aangehouden die ervan wordt verdacht jarenlang jonge meisjes te hebben aangerand en ontuchtige handelingen te hebben verricht.  Hij was actief binnen maatschappelijke organisaties. De afgelopen weken is twee keer aangifte gedaan tegen hem; de politie vermoedt dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam maandag 20 augustus laten weten.

Ook hebben zich twee vrouwen gemeld die jaren geleden al door de man zouden zijn betast. Deze zaken zijn inmiddels verjaard. De verdachte werd vorige week maandag aangehouden en donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze verlengde de voorlopige hechtenis van de man met 2 weken. Ouders van minderjarige kinderen die deelnamen aan de activiteiten van de organisaties waar hij actief was zijn maandag op de hoogte gebracht van de aanhouding.