PAPENDRECHT – Politieagenten met kogelwerende vesten hebben donderdag 9 augustus in en rondom Papendrecht gezocht naar een man die mogelijk met een vuurwapen rondliep. De politie werd gebeld door een alerte getuige die buiten zag dat een man een vuurwapen bij zich had. De man zou op een veldje lopen in de buurt van een flat en daar mogelijk met het vuurwapen hebben geschoten. Agenten stelden direct een onderzoek in. Daarbij bleek dat het ging om een 20-jarige man, woonachtig in de Rembrandtlaan. De agenten zagen de man niet en gingen daarop naar zijn woning.

Een medebewoner liet de politieagenten binnen, waarna zij in de woning een namaakvuurwapen dat niet van echt te onderscheiden was vonden. De 20-jarige bleek echter niet thuis te zijn. Namaakvuurwapens zijn in Nederland niet toegestaan omdat ze gebruikt kunnen worden om iemand te bedreigen. De agenten namen het nepwapen ter plaatse in beslag. De 20-jarige man zal later vandaag op het politiebureau een verklaring afleggen.
Foto: Pieter van den Berg.