ALBLASSERDAM – Nog nooit wonnen Wil Gros uit Papendrecht en Annet Lap uit Alblasserdam een prijs. Tot aan maandag 6 augustus dan. Beide dames ontvingen namelijk uit handen van wethouder Peter Verheij een splinternieuwe fiets op de markt op het Wilgenplein in Alblasserdam. Tegenwoordig worden er met regelmaat rijwielen uitgedeeld op de markt om daarmee meer mensen naar de wekelijkse aangelegenheid in het Damdorp te lokken.

Verrassing
“Ik wist eigenlijk niet eens meer dat ik meedeed aan de actie. Ik heb de kaart gedachteloos in de ton gegooid,” moest Annet maandag bekennen. Maar dat maakt haar blijdschap met de fiets alleen maar groter: “Ik kan de fiets heel goed gebruiken, want ik heb ooit mijn fiets om niet aan de buurman gegeven. Daar had ik later eigenlijk toch wel spijt van. Het is echt helemaal super, deze prijs. Wat een verrassing!”.

Helemaal hip
Ook Wil uit Papendrecht is blij met haar prijs. “Het is echt een prachtige en zo te zien dure fiets. Heel leuk!”. Bij het wegrijden schateren de dames: “We worden helemaal hip op onze oude dag.”

Actie
Het enige dat beide dames voor de prijs hebben gedaan, is het aanschaffen van boodschappen voor minimaal 25 euro. Bij elke vijf euro aan boodschappen kregen ze een stempel op hun kaart. Een volle kaart met vijf stempels dingt mee naar de twee hoofdprijzen. Elke maand tot en met oktober zijn dat twee fietsen. In het totaal worden er nog vier fietsen weggegeven. De prijzen worden gefinancierd uit het geld dat de marktkooplieden betalen aan de gemeente voor hun standplaats. De gemeente houdt een deel van dit bedrag apart ter promotie van de markt. Het weggeven van de fietsen is daar een onderdeel van.