ALBLASSERDAM – Vanaf maandag 30 juli wordt de oversteekplaats ter hoogte van het Zuiderstek, de Dam en de Polderstraat in Alblasserdam aangepast. Het kruispunt wordt drie weken lang, met uitzondering van de nacht en de spits, de hele dag afgesloten voor weggebruikers. De aannemer zal de werkzaamheden versneld (ook op zaterdag) en binnen de vakantieperiode uitvoeren om de hinder voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden.Verkeersmaatregelen
Om het verkeer zo goed mogelijk door te laten stromen, is er een aantal maatregelen genomen. Een van de belangrijkste is dat weggebruikers tijdens de ochtendspits het dorp uit en tijdens de avondspits weer het dorp in kunnen komen. Verder worden weggebruikers omgeleid via omleidingsroutes, worden er matrixborden geplaatst en staan er van
06.00 tot 19.00 uur verkeersregelaars.

Maandag tot en met zaterdag:
Nacht:          19.00 – 06.00 uur    Dorp uit:        open
Ochtend:       06.00 – 09.00 uur    Dorp uit:        open
Dag:            09.00 – 16.00 uur    Dam dicht
Avond:         16.00 – 19.00 uur    Dorp in:         open

Zondag
Gehele dag             Dorp uit:        open

De bewoners rondom de oversteekplaats zijn geïnformeerd over de consequenties en maatregelen die voor hen van toepassing zijn.

Openbaar vervoer en hulpdiensten
De buslijnen 89, 90 en 190 maken gebruik van haltes op de Dam en de Helling. Tijdens de werkzaamheden komen deze haltes tijdelijk te vervallen. Arriva stelt gedurende de werkzaamheden vanaf 30 juli 2012 een omleiding in via de Helling/Edisonweg met een tijdelijke halte op de Edisonweg.

Veiligheid vergroten
Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid in geval van een calamiteit. Met het ontwerp voor de oversteekplaats wil het college van B&W de veiligheid van fietsers, voetgangers en mindervaliden op de oversteekplaats op de Dam vergroten. Hierbij is gekeken naar de verbetering van de oversteek van het Zuiderstek richting Polderstraat, de oversteek van de Marineweg (Haven Zuid) naar de Ruigenhil en de oversteek op de Dam richting het centrum van Alblasserdam. Geïnteresseerden kunnen hier het ontwerp vinden.