ALBLASSERDAM – Het christelijk kinder –en meisjeskoor ‘Blijde Klanken’ uit Alblasserdam is vanaf vandaag verleden tijd. Zaterdag werd een periode van ruim 31 jaar afgesloten met een uitje naar Plaswijck. Na het uitje werden de bestuursleden van het koor op het Wilgenplein in het Damdorp in het zonnetje gezet. Het kinderkoor werd op 29 januari 1981 opgericht en stond onder leiding van Gijs Zonnenberg. Na tien actieve jaren van Gijs werd het koor in 1991 overgenomen door Henriëtte van Maelsaeke. Onder haar leiding groeide het koor uit tot ongeveer tachtig leden in de leeftijd van 6-12 jaar.

Huwelijk
Het meisjeskoor is een voortzetting van het kinderkoor. De meiden zongen iedere week enthousiast en het meisjeskoor groeide uit tot ongeveer vijfentwintig leden. Helaas moest Henriëtte wegens haar huwelijk in 2003 het dirigentschap beëindigen. Het kinder- en meisjeskoor werd vervolgens overgenomen door Arjen Uitbeijerse, maar na twee jaar moest ook hij stoppen wegens zijn huwelijk en andere drukke werkzaamheden.

Hoogtepunt
Vanaf 2005 stond het koor onder leiding van Ria Kalkman – van den Noort. Het kinderkoor was toen op zijn hoogtepunt en bestond uit ruim negentig leden. Het meisjeskoor bestond uit 37 leden. In de loop van de jaren is het ledenaantal langzaam weer afgenomen.

Definitieve stop
Nadat begin 2012 Ria stopte met het koor, is besloten het meisjeskoor te stoppen. Het kinderkoor is nog enige tijd doorgegaan onder de leiding van Jaap Nieuwenhuis. Vanaf vandaag stopt ook het kinderkoor definitief. Het koor heeft vier cd’s opgenomen in een serie “Op blijde toon…”.