ALBLASSERDAM – Christoffel Baerveldt (84) en Corrie van der Linden(82)  hebben dinsdag 26 juni bezoek gehad van burgemeester Bert Blase. De Alblasserdammers die in een appartement aan de Pieter de Hoochplaats wonen, waren namelijk op die dag exact zestig jaar getrouwd. De burgemeester feliciteerde het echtpaar namens de gemeente met dit diamanten jubileum en overhandigde een cadeau.

De twee leerden elkaar kennen in Dordrecht en trouwden daar ook. “We hebben elkaar ontmoet bij het koor. Ze had een mooie altstem en ze was gewoon lief,” herinnert Christoffel, die over het algemeen Chris wordt genoemd, zich. “We hebben altijd graag gezongen,” vult zijn echtgenote aan.

Kabelfabriek
Chris heeft jarenlang bij de kabelfabriek gewerkt op de  tekenkamer en deed veel met elektrotechniekafdeling. Zijn vrouw gaf haar aandacht aan het gezin en het huishouden. Het echtpaar heeft vijf zoons, acht kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Twee weken geleden is de hele familie een weekendje weg geweest om het jubileum te vieren. (zie onderste foto)

‘Naar de mart’
Het tweetal brengt de tijd door met tv kijken, werkzaamheden in het huishouden en met het doen van boodschappen. Bij goed weer wordt de weekmarkt bezocht. “Als we naar de mart gaan, moet het mooi weer wezen. Anders is het te zwaar, want ik moet mijn vrouw in haar rolstoel duwen,” aldus Chris. Verder gaat het naar omstandigheden goed met het echtpaar en is er een hechte familieband. Corrie vertelde: “Ik vind het erg fijn dat we onderling zo goed met elkaar op kunnen schieten.”

Deel dit bericht via...