ALBLASSERDAM – De commissie van bezwaarschriften heeft de bezwaren die bewoners uit onder meer de Van Lennepstraat in Alblasserdam maakten tegen de aanleg van vijftig vissteigers niet ontvankelijk dan wel ongegrond verklaard. De visvereniging deed vorig jaar een vooraanvraag voor de bouw van de vissteigers langs de Ponykade en Kortlandsche Kade; grenzend aan de achtertuin van de bewoners van de Van Lennepstraat. Een handvol bewoners maakte bezwaar omdat overlast werd gevreesd.

“De kade wordt nu gebruikt door wandelaars, vissers en in de zomermaanden door groepen jongeren. De vissteigers zullen als aanmeerpunt gaan dienen voor bootjes met jongeren met bijbehorende overlast (muziek, afval). Uiteraard gaan de steigers ook door niet-leden gebruikt worden voor allerlei doeleinden. Wij bewoners hebben geen enkel vertrouwen in handhaving van de gebruikersfunctie van de vissteigers. De vraag is of de recreatieve belangen van de vissers zwaarder wegen dan de belangen van de bewoners die hier al tientallen jaren wonen en leven. Naar onze mening wegen de belangen van ongeveer dertig gezinnen zwaarder en wordt door de beoogde bouw een onevenredige inbreuk op ons woongenot en privacy gedaan,” zo was in de brief van de bezwaarmakers te lezen.

Gok
Hoewel bewoners formeel nog tegen het besluit van de bezwarencommissie in konden gaan, zijn de steigers inmiddels al wel aangelegd. “De visvereniging heeft de gok genomen. Ze hebben al lang gewacht en de kans is met het besluit van de commissie klein dat de steigers alsnog moeten verdwijnen,” aldus wethouder Veerman van Alblasserdam.