ALBLASSERDAM – Kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam heeft er weer een maatschappelijke organisatie bij voor zinvolle dagbesteding. Cliënten van de Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg gaan iedere dinsdag zinvol en nuttig werk verrichten voor de Kinderboerderij. Afgelopen week werd de overeenkomst hiervoor ondertekend door wethouder Ad Cardon, Eduard Nap van Adullam en Leo de Kloe van de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam (SKA) . Aansluitend werd het schaapscheerdersfeest gevierd en konden kinderen spelletjes doen op de kinderboerderij.

Wethouder Ad Cardon is blij met de nieuwe samenwerkingspartner. Hij vindt het belangrijk dat iedereen mee blijft doen in de samenleving. Mensen moeten onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij. “De gemeente ondersteunt dit soort initiatieven daarom van harte,” aldus Cardon.

Vrijwilligers
De Kinderboerderij in Alblasserdam wordt meer en meer gerund door vrijwilligers van de Stichting Kinderboerderij Alblasserdam (SKA). De SKA heeft het afgelopen jaar al veel tot stand gebracht. Er zijn vaste jaarlijkse activiteiten en dit jaar zijn er al 22 schoolbezoeken geweest. Ook ontwikkelt SKA zich educatief sterk. Kinderboerderij de Plantage is geopend op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

Foto’s: Arie Steehouwer en Peter Stam.

schaapscheerdersfeest