ALBLASSERDAM – Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband heeft zaterdag 26 mei namens de Metakids een cheque ter waarde van 10.420 euro in ontvangst genomen. Hij deed dit op sportpark Souburgh bij de Alblasserdamse voetbalvereniging. Jaarlijks organiseren Frank Bosch en Koos de Lange een minibedrijventoernooi ten behoeve van een goed doel. In de laatste edities kiezen zij steevast voor Metakids, een organisatie dat zich inzet voor kinderen met stofwisselingsziekten.

Aan het toernooi deden twintig teams mee en zestien bedrijven leverden een sponsorbijdrage. Voor de kinderen waren er luchtkussens en pannaveldjes terwijl DJ Jamie de middag van muziek voorzag. De deelnemers en toeschouwers genoten deze dag van een potje voetbal, het warme weer, een verloting en de afsluiting vond plaats door middel van een barbecue. Winnaar van het toernooi werd team ‘Officious’, al was de grote winnaar van de dag natuurlijk Metakids.

“Het is nu de vijfde keer dat we dit toernooi voor Metakids organiseren”, legt organisator Frank Bosch uit. “We willen er graag aan meewerken zodat dit goede doel meer bekendheid krijgt bij het grote publiek. Qua ziektes is dit bij kinderen namelijk doodsoorzaak nummer één en dat moet met alle macht worden teruggedrongen.”

Suzette Wyers, directeur van Metakids vult aan: “Per jaar worden achthonderd kinderen met deze stofwisselingsziekte geboren. Dat zijn er meer dan twee per dag. Driekwart van hen haalt de volwassen leeftijd niet. Het is daarom zo belangrijk dat er geld komt voor goed onderzoek. Ik ben enorm blij dat er weer zo’n geweldig bedrag is binnengehaald en dat onze ambassadeur Pieter van den Hoogenband bereid was de cheque in ontvangst te nemen. Super!”