OUD-ALBLAS – Een jongeman uit Giessenburg is zaterdagochtend 26 mei met zijn auto in een sloot langs de N214 tussen Oud-Alblas en Papendrecht terecht gekomen. Het ongeval gebeurde nadat de bestuurder van de BMW voor de bocht een vrachtwagen wilde inhalen. Tijdens de inhaalactie raakte hij in de slip en kwam ruim honderd meter verder tot stilstand in een sloot. De man wist er op eigen kracht uit te komen, haalde een nat pak en raakte lichtgewond aan zijn hand. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel werd zijn rijbewijs door de politie ingevorderd.

Vorig jaar reed de Giessenburger namelijk ook al een sloot in. Dat feit, en op basis van de remsporen op het wegdek besloot de politie een EMG-cursus op te leggen. Dit is een training van drie dagen, verspreid over zeven weken waarbij een deelnemer leert om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer. Deelname aan deze cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Pas na het slagen voor de cursus krijgt de bestuurder zijn rijbewijs terug.

Een berger heeft de gecrashte wagen op de kant getrokken en afgevoerd. De auto moet als total loss worden beschouwd. Foto’s en tekst: Peter Stam.