ALBLASSERDAM – Een 80-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft onlangs voor 3.250 euro twee vloerkleedjes gekocht van twee mannen die bij haar langs de deur van haar woning aan de Van Hogendorpweg kwamen. Later bleek dat de vrouw twee bijna waardeloze vodjes van honderd procent polyamide op de kop had getikt. Toch moest zij het bedrag betalen, omdat zij akkoord is gegaan met de aankoop. Binnenkort komen de mannen terug omdat de btw volgens hen nog betaald moet worden. De vrouw moet dit betalen van haar vakantiegeld van een AOW-uitkering.

“Een schande,” vindt de schoonzus van de Alblasserdamse. “Ze is gewoon opgelicht door twee gemene kerels. Ik vind het zo erg. Ik weet het, ze is er zelf ingetrapt, maar je laat zo’n vrouwtje toch niet van haar AOW zoveel betalen voor zulke rommel? Waarschuw alsjeblieft de lezers van Alblasserdamsnieuws.nl,” vertelt de schoonzus.

De politie kan volgens de betrokkenen niets met de zaak, omdat de oudere dame zelf akkoord is gegaan. “Strafrechtelijk is er niets aan te doen en ze krijgt dus ook haar geld niet terug; daarom wil ik juist de lezers waarschuwen voor deze praktijken zodat het niet nog een keer gebeurt. Trap er niet in en koop niet zomaar iets van iemand aan de deur,” is het advies van de schoonzus van de opgelichte Alblasserdamse.

Familieleden ontdekten de aankoop van de Alblasserdamse pas maanden later. De 80-jarige had namelijk het uitdrukkelijke advies van de verkopers gekregen niet over de aankoop te praten.

Deel dit bericht via...