ALBLASSERDAM – In de rechtbank van Dordrecht heeft het openbaar ministerie dinsdagmiddag 22 mei een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden geëist tegen een 20-jarige Alblasserdammer. Het is volgens de officier van justitie wettig en overtuigend bewezen dat T. A. vorig jaar in een zwembad in Sliedrecht ontuchtige handelingen gepleegd heeft met een toen 16-jarig meisje. Volgens de jonge Damdorper ging het om ‘flirtgedrag’ en wist hij niet dat het meisje het niet leuk vond dat hij aan haar borsten zat. De rechters doen over twee weken uitspraak over de zaak.

Stoomhok
Het bewuste tweetal was, samen met een aantal andere mensen op 4 mei 2011 aanwezig in de Lockhorst. “Het meisje liep met een vriendin achter ons aan en we hadden met hen gepraat,” vertelde A. dinsdag in de rechtbank. “Echt interesse had ik niet haar. Ze was niet mijn smaak, maar voor een nachtje vond ik haar wel leuk. In de stoomcabine heb ik mijn arm om haar heen gedaan. Het is mogelijk dat ik daarbij haar borst aan heb geraakt. Ik heb nogal lange armen,” vervolgde A. zijn verklaring.

‘Ze voelde zich vies’
Volgens de officier van justitie ging het verder dan dat: “U hebt haar betast aan borsten en vervolgens geprobeerd uw hand naar haar schaamstreek te brengen. Het meisje verklaarde later dat ze hevig ontdaan is weggelopen en dat ze zich vies voelde en daarom tot vier keer toe gedoucht heeft. Het was tegen haar wil. U bent echt te ver gegaan.”

‘Niet de allerergste zedenzaak’
De openbaar aanklager bestempelde de zaak als ‘niet de allerergste zedenzaak die je kunt bedenken’, maar wel één waarbij strafbare feiten gepleegd zijn. “Een kansje wagen bij iemand is niet strafbaar. Ook experimenteren tussen jonge mensen niet. Ik weet dat de grenzen ingewikkeld zijn, maar ik vind toch dat de verdachte grenzen heeft overschreden die niet had mogen overschrijden. A. is veel te dwingend geweest, waardoor het meisje werd overrompeld en verstijfde van angst. Ik vind daarom een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een werkstraf van 150 uur een passende straf.”

Lichte vorm van aanranding
De advocaat van de Alblasserdammer gaf aan dit een te hoge strafeis te vinden. “We hebben het hier over een lichte vorm van aanranding. Er was niet eens sprake van dwang. Het meisje ging vrijwillig achter A. aan, ze ging vrijwillig het stoomhok in, praatte vrijwillig over seks en liep niet weg toen A. zijn arm om haar heen deed. Pas na vijf minuten liep zij weg. Cliënt kon dus niet weten dat het tegen de wil van het meisje in was. Ik vind een bescheiden werkstraf meer op zijn plaats,” aldus de raadsman.

Ongelukszwembroek
A. vertelde ook wel in te zien dat hij het niet zo direct had moeten aanpakken. “Toen ik thuis kwam heb ik gelijk mijn zwembroek weggegooid, want dat was een ongelukszwembroek. Ik had hem die dag nieuw gekocht.”

De rechtbank doet op 5 juni uitspraak en zal dan beslissen of A. schuldig is  en zo ja, welke straf hij verdient.