ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam presenteert maandagavond 14 mei om 19.30 uur in cultureel centrum Landvast het voorlopige ontwerp van het gebouw en het terrein van de nieuw te bouwen ‘brede school’ aan de Mesdaglaan. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de informatiebijeenkomst. Op de avond zijn naast de medewerkers van de gemeente ook de partijen van de brede school aanwezig, te weten de ds. Joannes Beukelmanschool, Stichting Adullam en Peuterspeelzaal Kiekeboe.

Aan de Mesdaglaan wordt op de plaats het voormalige schoolgebouw van het Palet een brede school gerealiseerd. Het gaat om een nieuw schoolgebouw voor de hoofdlocatie van de Ds. Joannes Beukelmanschool, samen met dagopvang voor gehandicapten door Stichting Adullam en peuteropvang door Stichting Peuterspeelzaal Kiekeboe. De Beukelmanschool zal op die locatie
14 permanente en 2 tijdelijke groepen leerlingen huisvesten. Adullam zal ongeveer 1.200 m² vloeroppervlakte bebouwen en Kiekeboe circa 70 m².

In 2014 opgeleverd
In december 2011 heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de uitwerking van dit project. In januari 2012 is de beschikking aan de Beukelmanschool afgegeven en is een principeovereenkomst tussen gemeente en Adullam ondertekend. In het voorjaar van 2012 is het voorlopig ontwerp gereed. Daarna wordt dit in een definitief ontwerp uitgewerkt. Tegelijkertijd start (de voorbereiding voor) een bestemmingsplanwijziging. Naar verwachting zullen de bouwactiviteiten in 2013 starten en wordt het project in 2014 opgeleverd.

Deel dit bericht via...