ALBLASSERDAM – Hengelverenging ‘Ons Belang’, Verenigde Alblasserdamse Hengelaars en hengelsportspeciaalzaak ‘De Snuffelhoek’ organiseren dit jaar weer de Jeugdvisdag. Op zaterdag 26 mei zullen tientallen kinderen uit Alblasserdam hun hengel uitwerpen in de Middelwetering langs het Boerenpad in het Damdorp op jacht naar vis. “Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden,” verzekert medeorganisator Hikmet Hakioglou. De viswedstrijd is bedoeld voor kinderen van drie tot en met vijftien jaar. De deelname is gratis; wel is inschrijven voor de wedstrijd verplicht. Er zijn leuke prijzen te winnen.

De wedstrijd begint zaterdag 26 mei om 12.00 uur. Een half uur voor die tijd wordt er geloot. Verzamelplaats is de Reigerstraat. De kinderen vanaf drie tot zes jaar vissen één uur; de kinderen vanaf zeven tot negen jaar vissen anderhalf uur; de tien tot twaalfjarigen vissen twee uur en de kinderen van twaalf tot vijftien jaar vissen tweeënhalf uur. “Maden en voer worden ter beschikking gesteld door hengelsportzaak de Snuffelhoek aan de Touwbaan in Alblasserdam. Het gebruik hiervan is verplicht,” aldus Anton de Vries van de Snuffelhoek.

Op 23 mei kunnen de deelnemers tuigjes maken voor de wedstrijddag. “Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kunnen de kids aan de slag in de winkel aan de Touwbaan. Hier zijn geen kosten aan verbonden,” weet medeorganisator Ton de Boom.

Het inschrijven voor de wedstrijd kan tot de 25e gedaan worden. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen bij de Snuffelhoek.