ALBLASSERDAM – Een jaar geleden namen de Alblasserdammers Rein(60) en Ada Osinga (58) de camping municipal (gemeentecamping) in Midden-Frankrijk over. Daarmee kwam de jongensdroom van Rein, die drie jaar geleden met vroegpensioen ging, uit. De camping wordt gerund door dochter Wendy Osinga en haar vriend Ronald Ton. In dit artikel wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar.

“Iets meer dan een jaar geleden zaten we bij de notaris. Wat vliegt de tijd!,” vertelt Ada die samen met haar man in Alblasserdam woont. “Terugkijkend op het eerste kampeerseizoen, kunnen we niets anders dan dik tevreden zijn. Geweldige positieve reacties op diverse kampeerforums en veel complimenten van de kamperende gasten geven aan dat we absoluut op de goede weg zijn,” blikt Rein tevreden terug.

Op z’n Frans
Wendy en Ronald zijn geemigreerd en wonen permanent in Frankrijk. Dat is volgens Wendy flink wennen. “Het leven in Frankrijk is echt anders dan in Nederland. Sommige zaken gaan op z’n Frans…. rustig aan dus. Maar het valt niet tegen. Het afgelopen jaar was wel hectisch. Er moest veel aan het campingterrein gebeuren en ook de marketing nam (en neemt) behoorlijk wat tijd in beslag,” vertelt Wendy. “Maar dit levert wel wat op,” vult Rein aan. Hij vervolgt: “Zo gaat de verhuur van de safaritenten en chaletjes boven verwachting. We verhuren vier tenten en zitten in het hoogseizoen bijna allemaal vol.”

Kom zelf maar kijken
Ook de minigolftournooitjes, de barbecueavonden op het terras, de fotowedstrijd op facebook en het maken en versturen van nieuwsbrieven vallen volgens Ronald in goede aarde bij de bezoekers. “Dit gaan we ook het komende seizoen zéker weer doen. Er is hier zoveel te doen voor bezoekers. Ook in de directe omgeving zijn veel leuke activiteiten. Kom zelf maar kijken,” lacht Ronald. Camping La Chauderie is geopend van 28 april tot en met 30 september. Meer informatie over de camping is te vinden op www.la-chauderie.com.