ALBLASSERDAM – Het gaat niet goed met de Alblasserdamse voetbalvereniging. Door een laatste aanslag van de belastingdienst en schulden is de club niet meer in staat aan zijn verplichtingen te voldoen. Het bestuur van VV Alblasserdam heeft vrijdag 27 april aan haar leden voorgesteld om de club aan het einde van het seizoen op te heffen “wegens het ontbreken van de mogelijkheid om op een verantwoorde wijze zelfstandig te kunnen functioneren”.  15 mei wordt tijdens een ‘bijzondere ledenvergadering’ het voorstel van het bestuur voorgelegd aan de leden.

“Wij beseffen maar al te goed dat dit een zeer ingrijpende beslissing wordt, mede daarom hebben we gezocht naar mogelijke oplossingen die voor de jeugd toch kunnen leiden tot een plezierige voetbalmogelijkheid,” aldus het bestuur in een brief aan de leden. In een interview met Het Kontakt vertelt interim-voorzitter Jack van Ballegooijen: “De situatie is hopeloos. Het enige dat de vereniging nog kan redden zijn één of meerdere personen of bedrijven die ons in één klap van de schulden verlossen. De kans dat zich zo iemand voor 15 mei aandient, is uiterst klein.”

De Zwerver
Op de website van de Kinderdijkse voetbalvereniging De Zwerver is te lezen dat de Kinderdijkers zich voorbereiden op een overname van in ieder geval een deel van de jeugdleden. “Op verzoek van de gemeente Alblasserdam is er een gesprek geweest op het gemeentehuis. Aanwezig waren vv De Alblas, vv De Zwerver, de KNVB, vv Alblasserdam en de wethouder. De gemeente maakt zich in eerste instantie bezorgd over de jeugd. En de vraag van de gemeente aan de aanwezigen was hoe we deze jeugd zouden kunnen opvangen. Binnen het bestuur van onze vereniging is dit verzoek uitgebreid besproken. Als bestuur zien we kansen om onze jeugdafdeling te versterken. Maar dit vergt nog veel overleg met alle betrokkenen,” zo schrijft het bestuur op de website van de club.

Garantstelling gemeente Alblasserdam
In oktober 2010 werd de club van een faillissement gered, nadat de gemeenteraad van Alblasserdam instemde met het principeakkoord om garant te staan voor een lening van 175.000euro van de club bij de bank. Wat voor gevolgen de huidige ontwikkelingen hebben op dit besluit, is nog niet duidelijk. Eerst zullen de leden op 15 mei moeten beslissen wat er met de club gaat gebeuren. De gemeente zegt de situatie wel te betreuren: “Het is zonde dat het zo gaat. De gemeente probeert de vereniging te helpen door bijvoorbeeld gesprekken te voeren met andere clubs. Er zal echter niet nogmaals garant gestaan worden of andere financiele middelen verstrekt worden,” aldus woordvoerster Karin Stevens.