ALBLASSERDAM  – Atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam organiseert zaterdagmiddag 5 mei de jaarlijkse Bevrijdingsloop. Deze prestatieloop, die ook geschikt is voor ‘Sportief Wandelaars’ wordt door menig atleet gezien als een eerste test voor de grote wedstrijden in de regio. Het parcours is volledig verhard en 95 procent autovrij. Hierdoor ontstaat een fraaie loop die de atleten en sportief wandelaars  langs de wereldberoemde windmolens van Kinderdijk leidt. Vorig jaar kon de atletiekvereniging terugkijken op een geslaagd evenement met circa honderdvijftig lokale en regionale deelnemers.

Het parcours bestaat uit een ronde van ongeveer vier kilometer die door de atleten maximaal drie keer en sportief wandelaars twee keer mag worden afgelegd. Voor de jeugdatleten heeft de atletiekvereniging een kleine ronde uitgezet van twee kilometer. De prestatieloop begint om 14:30 uur en de inschrijving vindt plaat in de kantine van korfbalvereniging CKC, Groen van Prinstererstraat 120 in Alblasserdam, tot uiterlijk tien minuten voor de start.

Gedetailleerde informatie met betrekking tot inschrijfgeld en locatie zijn vermeld op de officiële website van de atletiek vereniging: www.aaa-atletiek.nl of via Ton Forman tel nummer 0184 683518.