NIEUW-LEKKERLAND – Twee motorrijders zijn zaterdagochtend 24 maart zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Volgens getuigen reed de bestuurder van de auto, een 21 jarige man uit Lekkerkerk, met hoge snelheid op de verkeerde weghelft. De man verklaarde na het ongeval inderdaad te hard te hebben gereden en links reed, omdat hij bij een bocht twee wielrenners inhaalde. Hierna verloor hij de macht over zijn stuur. Zijn voertuig raakte de motorfiets die uiteindelijk onder aan de dijk terecht kwam.

Traumahelikopter
Op de motor zaten een 54-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Hoogvliet. In ieder geval hadden zij botbreuken. Ambulances brachten de slachtoffers naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Na de melding kwamen drie ambulances, de traumahelikopter, de brandweer en verschillende politievoertuigen naar de Lekdijk. De politie sloot de dijk af voor het verkeer en heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding.

Aanhouding
De politie hield na het ongeval twee automobilisten aan waarvan een de auto bestuurde die bij de aanrijding betrokken was. Het gaat om mannen van 19 en 21 jaar uit Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk. Na onderzoek bleek dat de 19-jarige man geen verdachte is, maar de 21-jarige man wel.

Foto’s en tekst: Peter Stam.
Onderste foto : S. Jellese

 

Deel dit bericht via...