NIEUW-LEKKERLAND – Liefhebbers van zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland kunnen vanaf vandaag weer opgelucht ademhalen. Dinsdagmiddag 17 april tekenden de wethouder namens de gemeente en de directeur van exploitant Sportfondsen een overeenkomst waarin vastgelegd staat dat het bad voor minimaal vijf jaar open blijft. Het zwembad werd met sluiting bedreigd, omdat de gemeenteraad van Molenwaard flink moesten bezuinigen. Wethouder André Hoogendoorn is blij met de overeenkomst: “Het is mooi dat met de inzet van zoveel mensen de sporthal en het zwembad behouden kunnen worden. Ik heb een hekel aan tekenen, maar dit doe ik graag,” lachte Hoogendoorn.

Zwembadmanager Monique Veldman kreeg op verzoek van de directeur van Sportfondsen een groot applaus voor haar onvermoeibare inzet in de afgelopen maanden. “Bij elke actie was ze aanwezig; niets was haar te veel. Zonder haar was het ondertekenen van deze overeenkomst niet mogelijk geweest,” aldus de directeur.

Feestje
Op 5 -5 (5 mei) om 5 over 5 krijgen de inwoners van het Lekdorp de mogelijkheid stil te staan bij het feit dat het zwembad openblijft. De Stichting Hou Zwembad Schoonenburg Open, startte afgelopen jaar de 5YESactie. 1060 mensen werden 5YESlid, wat inhoudt dat zij geld doneren voor het behoud van het zwembad.

Foto’s en tekst: Peter Stam.